Bologna, Italiens äldsta universitetsstad, är också känd för sina portiker - antika pelargångar som korsar stadens centrum.
De bästa hyrbilarna till låga priser - bookingauto.com, och mycket låga priser för stadsturer här - excurzilla.com
Dessutom är det en underbar stad för promenader, eftersom de flesta gator är avstängda för bilar och cyklar är vanliga. Dess omfattande nätverk av arkader ovanför trottoarerna ger skydd från element samtidigt som det ger staden dess distinkta karaktär.
Historia
Bologna, liksom många städer, förkroppsligar både en känsla av sofistikering och jordnära karaktär. På ena sidan ligger den lyxiga Po-dalen, hem för sofistikerade operabesökare som strular genom stora teatrar; på den andra är graffiti-utsmyckade piazzor fyllda med lätt berusade studenter som utbyter gotiska modetips.

I centrum av det medeltida kvarteret ligger Quadrilatero (Mercato de Mezzo), en livlig gatumarknad som består av många smala gator kantade av restauranger och stånd som säljer lokala delikatesser som gigantiska hjul av parmesanost, hela ben av prosciutto staplade högt i skyltfönster, som samt rikligt med färsk frukt och grönsaker.
Bologna är känt för sina utsökta maträtter, som lasagne, tortellini, pasta alla ragu, parmaskinka och modena balsamvinäger. Ett besök här skulle inte vara komplett utan att prova dessa rätter och smutta på en aperol spritz för att skåla för din framgång!

Ursprung
Bologna - oavsett om du älskar det eller hatar det - har troligen tagit sig in i din lunch någon gång i ditt liv. Oavsett om du köper det från delikatessbutiken eller gör en hemma med lite bröd och kryddor, har bologna blivit en älskad måltid för miljoner runt om i världen.
Många känner inte till ursprunget till detta kött, men det tillverkades ursprungligen i Bologna, Italien. Ursprungligen var det en saltbottnad salami gjord på fläsk och ister.

Dagens amerikanska bologna är gjord av en "köttsmet" som mals till små partiklar - detta säkerställer att konsumenter inte kan upptäcka något fett eller kryddor när de äter det. Detta förenklar produktionen för tillverkare som sedan fyller korvtarmen med kokta korvlänkar.
Typer
Bologna, Italiens huvudstad, kan vara den perfekta miljön för en första dejt eller bara något utsökt kök. På utsidan kommer dess fyrkantiga tegeltorn och medeltida portikförsedda trottoarer att väcka uppmärksamhet; men under den ytan ligger en spännande värld av floder och vattendrag som korsar dess gator.

Bolognakorv, det ikoniska lunchköttet i Amerika, har blivit ett av Amerikas favoritlunchkött på grund av dess kostnadseffektiva pris och bekvämlighet. Under både den stora depressionen och andra världskrigets ransoneringsperioder hjälpte bologna människor att klara sig ekonomiskt.
Ingredienser
Bologna i USA är gjord av malet kött som nötkött, fläsk, kalkon eller kyckling som har malts fint och stoppats i ett korvtarm. När den väl är tillagad eller rökt, skivad eller på annat sätt förpackad och serverad till kunder kallas det helt enkelt bologna.

Bologna innehåller vanligtvis kött som har bottats eller rökts, blandat med kryddor enligt specifika recept. Vissa typer kan till och med innehålla biprodukter som hjärta och lever.
Bologna i Italien, även känd som mortadella, är gjord med samma ingredienser som dess amerikanska motsvarighet men med mer av en röd nyans och kuber av ister.

Förberedelse
Bologna, populärt känd som bologna i USA, är en typ av korv som tillagas och röks. Den är gjord med råa skelettmuskler från nötkreatur, grisar, får eller getter tillsammans med annat kött och kryddor enligt USDA.
Det är en go-to runt familjens bord, både på delikatessdiskar och restauranger. Dessutom är det fantastiska ingredienser för korv och frankfurter i amerikansk stil!

Bologna är ett otroligt mångsidigt och kostnadseffektivt livsmedel. Du kan använda den till kalla smörgåsar, sallader eller till och med som förrätt!
Men för att få den bästa smaken från din bologna, laga den enligt Anthony Garcias originalrecept. År 1463 utvecklades denna förberedelsemetod först.